SİVAS / GEMEREK - Eğerci İlkokulu

Ock

Okulumuzda; BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN (ANOTHER WORLD IS POSSIBLE) isimli eTwinning projesi yürütülmektedir.

Projenin amacı; çocukların materyallerle ilgili düşünmesini, yeni ürünler ortaya çıkarmasını, doğada ne gibi değişikliklere uğrayacağını tartışması, yeni fikirler üretmesini ve bunları yaparken sürdürülebilirlik ve geri dönüşümü amaç edinmelerini sağlamaktır. Malzemeleri sürdürebilir materyallerden seçmeye özen gösteriyoruz. Öğrencilerin doğa sevgisi geri dönüşüm ve sürdürebilirlik konularını ele almasını sağlıyoruz. Etkinlikleri yaparken malzemenin dönüşümü üzerinde tartışmalar yapmayı, beyin fırtınası oluşturmayı, çocukların hayal gücünü geliştirerek neyi nasıl kullanacaklarına karar vermelerini istiyoruz. Çocukların kendi ürünlerini kendilerinin oluşturmasına rehberlik ediyoruz. Etkinliklerimiz müfredat, doğa ve STEAM etkinlikleri ile bütünleştirilmiş şekilde uygulanacaktır. Sanat, matematik, müzik, drama, Türkçe- dil etkinlikleri ve fen etkinliklerine yer verilecektir. Problem durumu çocuklara sunularak çocukların probleme çözüm yolları araması, keşfetmesi, sonuca ulaşması sağlanacaktır.

Ock

Başka Bir Dünya Mümkün(Another World Is Possible) projesi kapsamında atık kagıtlardan hamur elde etmek için çalışmalara başlandı.

Ara

Avrupa Birliği Ülkeleri Temel Eğitim Kurumlarında Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi ekibi rehberlik ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla okulumuzu ziyaret etti.